Na přípravu je vhodnější loupaná rýže, která více lepí a lépe stmelí koláčovou krustu.
Ingredience
400 g rýže
3 vejce
sůl
pepř
trocha oleje
Náplň
1 cibule a stroužek česneku
1–2 sáčky čerstvého špenátu
400 g polotučného tvarohu
2 vejce
máta
80 g parmazánu
3 lžíce kopru
Postup
Předehřejte na 185 °C troubu. Rýži smíchejte s 1 vejcem, solí a pepřem. Směs rozprostřete do vymazané formy o průměru 23 cm, pečte 10 minut.
Na kapce oleje opečte nasekanou cibuli a česnek, přidejte špenát a nechte jej zavadnout. Tvaroh smíchejte s parmazánem, nasekanými bylinkami a dvěma vejci, pak obě směsi spojte a osolte. Přeneste na rýžový základ a pečte 30 minut.