Indie je královna koření. A pomyslné první místo má kari!
Suroviny na 4 porce
20 g másla
10 g oleje
1 lžič. kurkumy
2 rajčata
1 lžič. drc. římského kmínu
1 lžič. koření garam masala
1 lžič. mletého koriandru
chilli
sůl
2 str. česneku
kus zázvoru (2 cm)
koriandr
300 g krůtího masa
750 ml rajč. omáčky passata
150 ml smetany ke šlehání
datlový sirup
Postup
Na másle s olejem opražíme všechno koření. Přidáme na kusy nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a kostky masa a necháme lehce opéct. Maso zalijeme passatou, přidáme nakrájená rajčata a datlový sirup a necháme spolu probublávat asi 30 minut na mírném ohni.
Vyndáme maso, omáčku promixujeme tyčovým mixérem najemno, vrátíme maso, zalijeme smetanou a necháme provařit ještě asi 10 minut. Nakonec kari posolíme, zasypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží nebo pšeničnými plackami.