TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Masové kuličky jsou oblíbené na všech kontinentech. Ty z krůtího masa inspirované thajskou kuchyni jsou skvělé.

Ingredience

1 kg mletého krůtího masa
1 chilli paprička
1 lžička rybí omáčky
400 ml kokosového mléka
5 lžic kečupu
2 lžičky kari
4 stroužky česneku
1 lžíce jemně strouhaného zázvoru
3 lžíce rybí omáčky
1 mladá cuketa

Postup

Nejdříve si připravíme omáčku. V misce smícháme 100 ml kokosového mléka, kečup, kari, rybí omáčku a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky. Do druhé misky dáme mleté krůtí maso, oloupanou, nastrouhanou cuketu, ze které jsme vymačkali šťávu, prolisovaný česnek, zázvor, 300 ml kokosového mléka a všechny ostatní ingredience podle receptu a dobře je promícháme.

Nejlepší je hmotu propracovat rukama. Pomocí lžičky vytvoříme ze směsi kuličky a necháme je odpočinout. Na pánev dáme jen trochu oleje a necháme ho rozlít po celé ploše. Necháme ho ohřát na vysokou teplotu a vložíme masové kuličky, které restujeme 2 až 3 minuty ze všech stran.

Když jsou hotové, přidáme do pánve omáčku, oheň trochu ztlumíme a necháme probublávat asi 15 minut. Chutné jsou s rýží, nudlemi, ale i zastudena, kdy je můžeme podávat jako občerstvení.

Nenechte si ujít další zajímavé články