TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kýta skvěle zasytí a zázvor posílá v zimě tolik potřebnou imunitu!

Suroviny na 4 porce

2 lžičky kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
3–5 cm čerstvého zázvoru
1 malý ananasový kompot
1 pomeranč
½ lžičky mletého nového koření
2 stroužky česneku
100 g sádla
0,75 kg vepřové kýty
½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
sůl
hladká mouka

Postup

Rozpustíme sádlo, přidáme mletou papriku, nastrouhaný zázvor, pepř, nové koření, muškátový oříšek a rozetřený česnek. Vše rozmícháme na kašičku a vepřové maso potřeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáče, ještě trochu posolíme a posypeme kmínem, přidáme okapané kousky ananasu. Podlijeme troškou horké vody a dáme do trouby péct na 180–200 °C. Během pečení vepřovou kýtu otáčíme, je-li třeba, podléváme. Po dopečení můžeme šťávu zahustit trochou hladké mouky. Kýtu můžeme ještě obložit plátky pomeranče a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články