TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Staročeská pochoutka, která se neprodává pouze na pouťových slavnostech, ale také na vánočních trzích. Vůně skořice je to pravé, co k vánocům neodmyslitelně patří.

Ingredience

80 g tuku
500 g polohrubé mouky
2 vejce
40 g droždí
250 ml mléka
3 lžíce moučkového cukru

Na obalení

5 lžic skořicového cukru

Na potření

vejce nebo olej

Postup

Droždí promíchejte se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujte měkké těsto, které nechte na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválejte tenkou placku, nařežte na pásky a obtáčejte jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažte vejcem či olejem a obalte ve skořicovém cukru.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 8 minut.

Nenechte si ujít další zajímavé články