TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jemné palačinky plněné žloutkovým krémem s mascarpone a borůvkami chutnají božsky.

Suroviny na 12 kusů

Na těsto

160 g hladké mouky
3 vejce
320 ml polotučného mléka
40 g rozpuštěného másla
špetka soli
máslo na smažení

Na krém

200 g mascarpone
2 žloutky
120 g zakysané smetany
40 g moučkového cukru
1 lžička citronové kůry
asi 500 g borůvek

Postup

Všechny suroviny na těsto vyšlehejte metličkou, až vznikne hladké řídké těsto, které nechte 30 minut odležet v lednici. Poté usmažte na másle palačinky.

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mascarpone, zakysanou smetanu a citronovou kůru a vše krátce prošlehejte.

Palačinky potřete krémem, navrch rozložte borůvky a zabalte. Před podáváním můžete pocukrovat moučkovým cukrem.

 

 

 

Tags : palačinky

Nenechte si ujít další zajímavé články