Nepečená varianta oblíbeného českého cukroví.
Suroviny
150 g piškotů
50 g vlašských ořechů
1 bílek
1 lžíce mléka
100 g moučkového cukru
60 g másla
2 lžíce kakaa
Krém
1 žloutek
60 g másla
1 lžíce rumu
50 g moučkového cukru
piškoty (cca 25 kusů)
Postup
Nejdříve si rozdrtíme piškoty a ořechy. Můžeme je dát do robota a sekacími nástavci z nich udělat hladkou moučku. Přidáme prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněteme a připravíme měkké a hladké těsto. Pokud by bylo třeba, ještě přidáme trochu mléka.
Těsto necháme odležet v lednici asi hodinu. Připravíme si krém. Změklé máslo utřeme se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně ředíme rumem. Spárujeme těsto a krém. Použít můžete rozevírací formičky. Vychlazené ani nemusíte znovu obalovat v cukru.
Formičku naplníme, ve středu necháme díru, naplníme krémem a přiklopíte piškotem. Skladujeme v lednici, před konzumací je necháme trochu povolit mimo chlad.