Po celonočním konfitování se maso rozplývá!
Suroviny
4 kusy husích stehen
4 snítky tymiánu
2 bobkové listy
1 lžička mletého pepře
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
sádlo (husí, kachní nebo vepřové)
Postup
Česnek utřeme se solí, pepřem, nasekaným tymiánem a natrhaným bobkovým listem. Vzniklou pastou potřeme husí stehna, zabalíme je do fólie a necháme odležet 48 hodin v lednici.
Večer, den před tím, než chceme husu podávat, zbavíme stehna koření a otřeme papírovou utěrkou. Uložíme je do hrnce vhodného do trouby či hlubokého pekáče.
Nádoba by měla být tak velká, aby se do ní stehna vešla, ale ne o moc větší. Na mírném ohni necháme povolit dostatečné množství sádla a stehna jím zalijeme tak, aby byla zcela ponořená. Vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a jdeme spát.
Po osmi hodinách stehna vylovíme z tuku. Pracujeme opatrně, maso už bude odpadávat od kosti. Stehna uložíme na plech vyložený pečicím papírem, před podáváním je dáme na pár minut pod gril do trouby vyhřáté na 180 °C, maso se prohřeje a kůže se dopečeme dozlatova. Podáváme s knedlíky a zelím.
TIP
Počítejme s tím, že budeme potřebovat opravdu hodně sádla. Maso by v něm mělo výt zcela ponořené.