TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Podáváme s čerstvým křenem, různými druhy hořčic a pečivem.

Suroviny

2 kg vepřových žeber
500 ml černého piva
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rajského protlaku
sůl, pepř

Postup

Žebírka osolíme, opepříme, poskládáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený česnek. Nakonec je podlijeme pivem.

Pekáček přiklopíme a žebra pečeme asi hodinu a půl při teplotě 170 °C. Pak zbylou šťávu slejeme a propasírujeme.

Dáme ji do rendlíku, přidáme cukr, protlak a vaříme do mírného zhoustnutí. Hotovou glazurou zalijeme žebra v pekáčku a dáme je na 15 minut pod gril.

Podáváme s beraními rohy, okurkou, cibulí, křenem a případně i pečenými rajčaty.

Nenechte si ujít další zajímavé články