Skutečně luxusní bábovka nejen pro milovníky čokolády.
Suroviny na 12 porcí
125 g kakaa
375 ml vroucí vody
180 g másla
350 g cukru krupice
3 vejce
180 ml mléka
2 lžíce bílého octa
½ lžičky soli
450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Na polevu
125 ml šlehačky
200 g hořké čokolády
Postup
Kakao nasypte do misky a postupně přilévejte vařící vodu. Vymíchejte dohladka a nechte vychladnout.
Máslo vyšlehejte s cukrem do krému. Postupně zašlehejte vejce, prosetou mouku s kypřícím práškem, kakao a nakonec mléko, ocet a sůl. Těsto nalijte do formy a pečte při 180 ºC asi 45 minut.
Smetanu přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte čokoládu. Vychladlou bábovku přelijte.