Skvěle chutnající netradiční kombinace dost výrazných ingrediencí.
Suroviny na 4 porce
800 g hovězího roštěnce
3 lžíce oleje
3 cibule
400 ml červeného vína
150 g višňových povidel
2 lžíce balsamikového octa
snítka rozmarýnu
sůl, pepř, skořice
Postup
Maso nakrájíme na plátky přes vlákna a opečeme je na rozpáleném oleji. Pak je vyndáme a v oleji osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní maso.
Mírně ho podlijeme červeným vínem, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas podléváme vínem, případně plátky otočíme.
Když je maso bezvadně měkké, rozmícháme ve zbylém víně povidla, přidáme špetku skořice, balsamikový ocet, lístky rozmarýnu a přilijeme k masu. Vše povaříme, dokud omáčka náležitě nezhoustne. Podáváme s vařenými či opečenými bramborami.