Tohle jídlo hravě připravíte i na chalupě. „Masožravci“ si do něj mohou přidat třeba kousek uzeniny.
Potřebujete
1 kg malých kukuřičných klásků
1 bobkový list
3 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
1 lžičku hořčičných semínek
½ cibule
sůl
Nálev
1 l vody
300 ml kvasného octa
25 g soli
120 g cukru
Postup
Očištěné kukuřičné klásky vložte do vařící osolené vody (10 g soli na 1 l vody), přidejte koření, nakrájenou cibuli a vařte slabým varem do mírného změknutí (nabodnuté lehce sklouznou z vidličky).
Potom si nálev slijte do jiné nádoby, kukuřičky propláchněte studenou vodou, naskládejte je do čistých zavařovacích sklenic, zalijte horkým nálevem a sklenice uzavřete víčky.
Sklenice dejte do zavařovacího hrnce s horkou vodou a po zahřátí na 90 °C sterilujte 20–25 minut Pak je hned vyjměte a nechte vychladnout.