TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Perfektní dezert k odpolední kávě. Svou chutí mírně připomínají mrkvový dort, ale bez zbytečného krému.

Ingredience

200 g kokosu strouhaného
1,5 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 velká mrkev
50 g vlašských ořechů
75 g cukru
4 bílky
špetka soli

Postup

Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte kokos, skořici a zázvor.

Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno ke kokosu. Ořechy nasekejte na menší kousky a promíchejte s cukrem, bílky a špetkou soli s mrkví a kokosem, až se směs spojí.

Odkrajujte z ní lžičkou kousky a tvarujte z nich pomocí druhé lžičky kuličky.

Skládejte je na připravený plech v menších rozestupech a pečte v předehřáté troubě 15–20 minut, až kokosky zezlátnou a zpevní. Vyjměte je a nechte zchladnout. Podávejte ideálně ke kávě.

Tip redakce

Nakonec můžete ještě obalit ve strouhaném kokosu.

 

Tags : kokoska

Nenechte si ujít další zajímavé články