V lednici vydrží několik dní a můžete ho podávat teplý k večeři nebo si ho vzít na druhý den do práce ke svačině či lehkému obědu.
Suroviny na 8 porcí
Na těsto
150 g másla
300 g hladké mouky
špetka soli
100 ml vody
Na náplň
200 g čerstvých špenátových listů
100 g sýru feta
3 stroužky česneku
150 ml smetany na vaření
1 vejce
olivový olej
Postup
Ze surovin zpracujte těsto, vtlačte ho do formy a dejte péct při 200 ºC na 10 minut.
Špenát operte ve studené vodě a vařící vodou spařte, poté ho nasekejte. Na oleji osmahněte cibuli, odstavte, přidejte špenát, prolisovaný česnek. Směs dejte na předpečený korpus a zalijte smetanou smíchanou s vejcem a rozdrobenou fetou. Pečte při 180 ºC 20 minut.
Tags :
slaný koláč