Husa je už takovou českou klasikou. Zkuste ji připravit odlišným, ale chutným způsobem. Určitě to vaše rodina ocení.
Ingredience
1 husa
sůl a kmín
4 lžíce husího sádla
300 g cibule
250 g jablek
100 g medu
4 jablíčka
2 cibule
Postup
Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku. V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka.
Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.
Troubu rozehřejete na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí.
Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.