TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tato pochoutka je ideální jako lehká letní večeře pro celou rodinu. S naším podrobným postupem ji navíc hravě zvládnete.

Ingredience

4 velká masitá rajčata
špetka třtinového cukru
mořská sůl a černý pepř
olivový olej
1 červená cibule
3 stroužky česneku, nasekané
200 g mletého hovězího masa
1 lžička mleté skořice
2 lžíce rajčatového protlaku
50 g rýže dlouhozrnné
100 ml kuřecího vývaru
4 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
1 lžíce nasekané máty

Postup

Seřízněte vršky rajčat a odložte je stranou na později. Dužinu rajčat opatrně vydlabejte lžičkou, dejte pozor, abyste neprotrhli slupku. Dužinu nasekejte nadrobno a spolu se zachycenou šťávou dejte stranou do misky.

Vnitřky rajčat poprašte cukrem, zvláště naše, holandská a španělská potřebují zbavit nadměrné kyselosti a získají tím mírně karamelizovanou chuť. Osolte je a opepřete.

Ve velké pánvi nebo kastrolu opečte na olivovém oleji cibuli doměkka, po chvíli přidejte česnek.

Přidejte hovězí mleté maso a opečte ze všech stran tak, aby jednotlivé kousky masa byly pěkně oddělené, žádné slepené kusy.

Poté přidejte skořici, rajčatový protlak, rajčatovou dužinu se šťávou, po chvíli rýži a vývar. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte na mírnějším ohni, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne, cca 15–20 minut. Sundejte z ohně a po chvíli vmíchejte všechny bylinky a pečlivě promíchejte.

Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata naplňte masovou směsí, přiklopte seříznutými vršky a vyskládejte je do zapékací misky.

Povrch důkladně zakápněte olivovým olejem, podlijte trochou vody nebo vývarem, pečte přibližně 35 minut v předehřáté troubě. Podávejte jako chutný předkrm nebo klidně i jako lehkou večeři. Určitě si pochutnáte.

Tip redakce

Směsí můžete naplnit také velké masité papriky nebo cuketu ze zahrádky.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Přítele své dcery jsem si představovala jinak
skutecnepribehy.cz

Přítele své dcery jsem si...

Nemohla jsem ho zkrátka vystát! Vadilo mi na něm...
Albert Fish: 120 dní Sodomy je proti němu čajíček…
epochaplus.cz

Albert Fish: 120 dní Sodomy je...

Britská spisovatelka a muzikanta Charlotte Greigová...
Tak dobré masky jste ještě neměli
iluxus.cz

Tak dobré masky jste ještě...

Anela, česká značka přírodní kosmetiky pro náročné...
Záhadné zmizení ponorky: Byla snad ukradena?!
enigmaplus.cz

Záhadné zmizení ponorky:...

V období první světové války se naplnil...
Tajemství gastronomie: Jak se zrodilo carpaccio, sendvič a pizza Margherita?
epochaplus.cz

Tajemství gastronomie: Jak...

Co je vlastně carpaccio? Dnes tak můžeme...
Nové vydání měsíčníku Můj čas na kafíčko pro ženy právě v prodeji!
panidomu.cz

Nové vydání měsíčníku Můj čas na...

Zajímáte se o nové módní trendy v oblékání nebo...
Křišťálová klasika v moderním pojetí
rezidenceonline.cz

Křišťálová klasika v...

Efektní svítidla s komponenty z ušlechtilého skla...
Delikátní zážitek u Breitlingu
epochalnisvet.cz

Delikátní zážitek u Breitlingu

Prestižní hodinářská značka Breitling je dalším...
Zatočí s magnátem?
nasehvezdy.cz

Zatočí s magnátem?

Taková to byla láska...
Přistihla Mareše manželka s milenkou?
nasehvezdy.cz

Přistihla Mareše manželka s...

Leoš Mareš (47) dlouho...
Český výzkum zraku hlubokomořských ryb podpoří evropský grant
21stoleti.cz

Český výzkum zraku...

Evropská rada pro výzkum je první...
Královský košt Ústí nad Labem.
epochanacestach.cz

Královský košt Ústí nad Labem.

Košt je lokalizovaný do prostředí luxusního...