TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

K pokrmu popíjíme ideálně suché červené víno. Brusinky v kombinaci s vínem dokonale ladí.

Suroviny

2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
3 cibule
1 kg hovězího předního
2 lžíce olivového oleje
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek

Postup

Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečete na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu.

Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.

Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – cca 1,5 hodiny. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší.

 

Tags : na víně

Nenechte si ujít další zajímavé články