TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Rolády my Češi milujeme, zkuste tuto hovězí, zachutná vám!

Suroviny na 6 porcí

100 g anglické slaniny
1 lž. másla či oleje
pórek
500 g mletého hovězího
60 g sýra s modrou plísní
40 g toustového chleba
2 lž. šlehačky
sůl
pepř
2 hrsti nasekané petrželky
1 lžič. nasekaného tymiánu
1 vejce
hrubá sůl
375 g listového těsta

Postup

Troubu předehřejeme na 190 °C. Slaninu nakrájíme na nudličky a na tuku opékáme 4 min dozlatova. Přidáme pórek a opékáme další 3 min.

Necháme vychladnout. Smícháme mleté maso, rozmixovaný chléb, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Osolíme a opepříme.

Těsto rozválíme na obdélník 18 × 32 cm. Půlku masa rozložíme ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje necháme volné.

Doprostřed nasypeme kostky sýra a zakryjeme zbytkem masa. Potřeme okraje těsta vejcem a uzavřeme maso uvnitř.

Okraje přitiskneme a dáme švem dolů na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme vejcem a posypeme hrubou solí. Uděláme do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečeme 40 minut dozlatova.

 

Tags : roláda

Nenechte si ujít další zajímavé články