Vynikající, lehká a zdravá večeře.
Suroviny
3 stroužky česneku
500 g cukety
250 g lilků
1 červená paprika
300 g rajčat
5 lžic olivového oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
1 bobkový list
1 lžíce oregana, bazalky a petrželky
sůl, pepř
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce smetany
60 g strouhaného chedaru
Postup
Cibuli i česnek posekáme. Cuketu, lilky, papriku očistíme a pokrájíme. Rajčata spaříme a oloupeme.
Rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli. Přidáme zeleninu, česnek, protlak, bobkový list a oregano, bazalku a petrželku. Osolíme, opepříme a dusíme 10 min.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Ušleháme zakysanou smetanu, sladkou smetanu a sýr, osolíme, opepříme a přimícháme do zeleniny a zapékáme asi 10 minut.
Tags :
ratatouille