TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Musaku nakrájejte přímo v pekáči a podávejte jako čtvercové nebo obdélníkové díly.

Suroviny

olivový olej cibule  stroužek česneku
750 g mletého hovězího masa
1 lžička skořice  100 ml bílého vína
400 g rajčat + 4–6 ks zvlášť
2 lžíce petrželky  sůl a pepř
2 lilky 35 g másla a hladké mouky
300 ml mléka
4 kuličky pepře
2 bobkové listy
1 lžíce citronové kůry
100 g tvrdého sýra
2–3 brambory

Postup

Osmahnete cibuli, přihoďte česnek a po minutě i maso. Opékejte ho, dokud se zcela nerozpadne. Přidejte skořici, víno a 400 g rajčat. Přivedete k varu, snižte plamen a nechte probublávat půl hodinky. Pak vmíchejte petrželku, ochuťte solí a pepřem. Opečte na troše oleje lilky.

Udělejte si bešamel: máslo rozpusťte na pánvi, přimíchejte mouku, chvíli opékejte a pak zalijte mlékem, přidejte bobkové listy, celý pepř a dvě lžičky kůry. Deset až patnáct minut povařte. Vyndejte pepř a bobkový list a osolte podle chuti. Do bešamelu rozmíchejte dvě vejce a sýr.

Začnete vrstvit do mísy: na dno dejte část lilků, na ně masovou směs, kolečka rajčat. Končit byste měli masovou směsí. Na ni vyskládejte kolečka brambor, přelijte bešamelem a pečte 30–40 minut.

Tags : musaka

Nenechte si ujít další zajímavé články