Hodí se jako skvělý rychlý oběd, večeře i svačinka na piknik.
Ingredience
400 g mixu hovězího a vepřového masa
4 vejce
starší toustový chléb
sůl a pepř
olivový olej
Postup
Uvařte si vejce. Normálně se vejce dělá cca 6,5 minuty, ale protože skotská vejce pak ještě dopečete v troubě, vařte je pouze 4,5 minuty. Maso stačí dochutit solí a pepřem.
Vytvořte si 4 kuličky a roztáhněte si potravinářskou fólii, se kterou bude mnohem jednodušší vejce zabalit. Protože jsou vajíčka opravdu hodně naměkko, budou se trošku hůře loupat.
Mleté maso rozprostřete na potravinářskou fólii, doprostřed dejte vejce a pomocí fólie se pokuste vajíčko zabalit. Z toustového chleba si udělejte domácí strouhanku.
Masové koule si ve strouhance obalte, položte je na pečicí papír, jemně zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na 180 °C upéct dozlatova.