Předkrm, který v sobě spojuje jemnost jahod s ostrostí balzamikového octa, vás příjemně překvapí nenadálou lahodností.
Potřebujete
1 bagetu (nebo 4 krajíce bílého chleba)
250 g jahod
1 lžíci balzamikového octa
1 lžíci olivového oleje
2 lžičky nasekané bazalky (může být i máta či meduňka, podle chuti)
100 g čerstvého sýra (typ žervé)
sůl
umletý černý pepř
Postup
Jahody zbavte stopek, omyjte, nakrájejte na plátky nebo na kousky. Dejte je do misky, zakápněte menším množstvím balzamikového octa a větším množstvím oleje, promíchejte a nechte stát.
K cibuli a česneku přidejte cuketu a nechte ji asi 2 minuty restovat. Poté vše zalijte vývarem a nechte kolem 20 minut vařit na malém plameni.
Bagetu nakrájejte na plátky a ty nasucho opečte na pánvi dozlatova. Opečené plátky bagety bohatě namažte sýrem a do něj poklaďte co nejvíce jahod.
Bruschettky mírně pokapejte balzamikovým octem, posypte natrhanými lístky bazalky a velmi jemně je osolte a opepřete.