TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

V docela prostém receptu vrchovatě vynikne chuť čerstvých jahod.

Potřebujete

500 g jahod
4  vejce
1 balíček vanilkového cukru
3 ks máslových sušenek
5 lžic moučkového cukru
2 lžíce polohrubé mouky

Postup

Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody.

Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody.

Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Tags : zapékání

Nenechte si ujít další zajímavé články