TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ve Francii mu říkají quiche (čtěte kiš) a dá se konzumovat studený i teplý.

Suroviny

Na korpus

250 g hladké mouky
130 g másla
8 lžic vody
½ lžičky soli

Na náplň

250 g mraženého či čerstvého špenátu
4 stroužky česneku
1 smetana ke šlehání
3 vejce
½ cukety
sůl, pepř

Postup

Do mísy si na kousky nakrájejte máslo a přidejte špetku soli a mouky. Ingredience spojte prsty dohromady. Pak po troškách přidávejte zbytek mouky a vodu.

Těsto rozválejte na plát. Kulatou pečicí formu vymažte máslem a těsto položte přes formu tak, aby okraje nevyčnívaly ven. Nezapomeňte ho propíchat vidličkou.

Smíchejte smetanu s vejci. Přidejte mražený špenát, čerstvý nejprve krátce spařte ve vodě, a na kostičky nakrájenou cuketu. Osolte a opepřete. Směs vylijte na korpus a pečte na 180 °C zhruba 30 až 35 minut.

Tip pro lepší chuť

Navrch francouzského koláče ještě můžete přidat nastrouhaný balkánský sýr nebo například fetu. Sýry udělají na koláči krásnou krustu.

Nenechte si ujít další zajímavé články