Marináda s exotickým názvem pochází z Argentiny a nejlépe se hodí ke steakům, ale i ke kuřecímu či krůtímu masu.
Potřebujete
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa
1 hrst čerstvého oregana
1 hrst koriandru
2 hrsti hladkolisté petrželky
3 stroužky česneku
2 chilli papričky
1 lžičku kmínu
sůl, pepř
Postup
Oregano, koriandr a hladkolistou petrželku omyjte, nechte okapat a otrhejte lístky. Ty pak nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nasekejte najemno, případně prolisujte.
Chilli papričky rozkrojte, zbavte je semínek a nakrájejte najemno. Všechny ingredience poté smíchejte v misce. Ochuťte solí a pepřem.
Přilijte olivový olej a ocet a vše promíchejte. Nechte marinádu odležet, chutě se mezitím spojí a budou výraznější. Lze použít i jako omáčku k hotovým masům.