V Maroku se obvykle pokrm připravuje ve speciálním hrnci zvaném tažín, vy si ale vystačíte s tím naším českým. A věřte, že se budete olizovat až za ušima.
Ingredience
1 plechovka nakládaných rajčat
4 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mleté skořice
kajenský pepř dle chuti
2 cukety
3 mrkve
1 plechovka cizrny
1 hrnek vody
Postup
Mrkev a cuketu očistěte a nakrájejte je na menší kusy. V hrnci si osmažte na olivovém oleji cibuli a přidejte k ní prolisovaný česnek a všechno koření. Smažte na pánvi alespoň pět minut.
Přidejte cuketu a mrkev, pak přijdou na řadu nakládaná rajčata a cizrna. Vše zalijte vodou a pokrm osolte a opepřete. Přiveďte směs k varu a nechte ji probublávat přibližně patnáct minut.
Pokrm naservírujte do hluboké mísy, nejlépe ozdobné a navrch přidejte trochu konzervované cizrny, případně orestované plátky zbylé mrkve a cukety.