Tato marináda je skvělá ke kuřecímu i vepřovému masu a je inspirována řeckou kuchyní.
Potřebujete
1 kelímek bílého řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
1 lžíci mleté červené papriky
1 lžíci oregana
hrst zelené petrželky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1 lžičku citronové šťávy
špetku cayenského pepře nebo chilli koření
Postup
Do misky dejte řecký jogurt, přidejte papriku, oregano, nasekanou zelenou petrželku, sůl, pepř citronovou šťávu a cayenský pepř nebo chilli.
Vše důkladně promíchejte, pak přidejte prolisovaný česnek a znovu promíchejte. Připravenou marinádu dejte do větší mísy a naložte do ní maso – obalte ho ze všech stran a nechte ideálně přes noc rozležet.
Toto množství marinády vystačí na asi na 500–750 g vepřových nebo kuřecích plátků, hodí se i na kuřecí křidélka – díky marinádě se na grilu nepřipaluje kůže.