Lahodný bramborový koláč přijde k chuti ještě teplý po vytažení z trouby, i studený.
Suroviny
300 g brambor
5 vajec
1 lžička sušeného tymiánu
100 g žampionů
1 pórek
2 stroužky česneku
50 g čedaru
olivový olej
sůl, pepř
Postup
Pórek a žampiony očistěte, pokrájejte a osmahněte na pánvi na rozpáleném oleji, asi 3 až 4 minuty. Přidejte prolisovaný česnek a tymián. Restujte ještě minutu a pak odstavte.
Brambory oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olej a rozložte na něj polovinu brambor. Přidejte vajíčka, osolte, opepřete a promíchejte. Přidejte žampionovou směs a rozprostřete po ploše. Přikryjte zbylými bramborami a nechte na mírném plameni 12 minut.
Koláč obraťte, posypte nastrouhaným sýrem a pečte opět 12 minut.
Tags :
slaný koláč