Přijde chuti jak v zimě, tak i v parném létě. Horská klasika totiž hřeje v břiše, ale i u srdce.
Suroviny
120 g chlebového kvásku
40 g másla nebo sádla
hrst sušených hub (nejlepší je směs)
300 g brambor
1 středně velká cibule
900 ml vody
200 ml mléka
2 vejce
sůl a kmín
Postup
Chlebový kvásek zředíme malým množstvím vlažné vody a necháme přes noc vykynout. Houby s kmínem dáme do hrnce, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme vodu, osolíme a uvaříme doměkka. Poté přidáme vykynutý kvásek a povaříme. Na másle nebo sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a přisypeme ji do polévky.
Nachystáme si řídká míchaná vajíčka, která servírujeme přímo do talířů nebo je vložíme do polévky. Někde se jí kyselo s brambory na loupačku, jinde se brambory vaří zvlášť a poté se přidají do polévky.