TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Stačí vám jen půlhodinka a rychlý oběd či večeře je na světě. Plněné těstoviny si zamilují všichni. Možná si na nich dokonce vypěstují závislost.

Ingredience

1 balení těstovin cannelloni
200 g hovězího mletého masa
1 velká cibule
4 lžíce olivového oleje
300 g ricotty
2 hrsti čestvého špenátu
500 ml rajčatového protlaku
sůl, pepř
1 balení zakysané smetany
petrželka na posypání
2 šálky strouhaného tvrdého sýru

Postup

Nejprve si ve velkém kastrolu osmažte na olivovém oleji na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidejte mleté maso, osolte ho a opepřete. Nakonec přidejte rajčatový protlak a opět podle chuti dosolte a dopepřete.

Nyní si připravte náplň. smíchejte ricottu s nasekaným špenátem. Pokrm opět trochu osolte a opepřete.

Ricottovou směsí si naplňte cukrářský sáček, nasaďte na něj plnicí špičku a pak cannelloni jednu po druhé napěchujte náplní.

Cannelloni vyskládejte do zapékací mísy. Můžete je samozřejmě vyskládat i ve dvou vrstvách, máte-li jich hodně. Nakonec je zalijte připravenou směsí z rajčatového protlaku a mletého hovězího masa. Celý pokrm zasypejte strouhaným sýrem.

Těstoviny pečte zhruba 25 až 30 minut na 180 °C. Jakmile je z trouby vyndáte, ještě jednou je trochu posypejte sýrem a nasekanou petrželkou, případně můžete použít rovněž bazalku.

Servírujte zhruba po dvou až čtyřech plněných těstovinách. Na talíř k nim můžete přidat i trochu zakysané smetany, která těstovinový pokrm skvěle dochutí. A úžasný pokrm je hotov. Přejeme dobrou chuť.

Tip na závěr

Cannelloni můžete nakonec také zprudka osmažit na pánvi na olivovém oleji. Díky tomu budou ještě křupavější. A když je posypete další vrstvou sýru, krásně se po nich během jedné minuty rozteče.

 

 

Tags : cannelloni

Nenechte si ujít další zajímavé články

Ocitla jsem se v nebi?
skutecnepribehy.cz

Ocitla jsem se v nebi?

Ten, kdo nahlédne do prostoru mezi dvěma světy,...
Výstava: Zemědělská krajina a technika na fotografiích Miloše Sedláčka
epochanacestach.cz

Výstava: Zemědělská krajina a...

Výstava výtvarného fotografa...
Nestresujte se tolik!
panidomu.cz

Nestresujte se tolik!

Kolikrát jste už tohle vyslechli, že?...
Válka znovu v plném proudu?
nasehvezdy.cz

Válka znovu v plném proudu?

Eva Burešová (29) se...
Geometrie ve službách minimalismu
rezidenceonline.cz

Geometrie ve službách...

Jasná koncepce moderní vily dává vyznít...
Velké Zimbabwe: Nacházely se tady i Šalamounovy doly?
epochaplus.cz

Velké Zimbabwe: Nacházely se...

Věhlasný král Šalamoun miluje zlato a v jeho paláci...
Proč se francouzský císař plížil do svého paláce zadním vchodem?
epochaplus.cz

Proč se francouzský císař...

Napoleonově Grande Armée nezbývá než Rusům ustoupit. V hlavě...
Zatracený bolševník: Co vám dokáže udělat 5metrový postrach?
epochalnisvet.cz

Zatracený bolševník: Co vám...

Ten tlustý dutý stonek k tomu přímo vybízel. Partička...
Procesy v Trevíru: Arcibiskupova oddanost skončila masakrem
enigmaplus.cz

Procesy v Trevíru:...

Nejméně 368 obětí ze samotného města, přičemž...
Pralesničky znovu spatřeny v přírodě!
21stoleti.cz

Pralesničky znovu spatřeny v...

Rod obojživelníků Atelopus, jehož zástupcům se...
Unikátní vejce ozdobily kapli Pražského hradu
iluxus.cz

Unikátní vejce ozdobily kapli...

Pozvaní VIP hosté si na konci ledna měli možnost...
Srovná se Sára Rychlíková s divokou minulostí svého miláčka?
nasehvezdy.cz

Srovná se Sára Rychlíková...

Půvabná a nadaná herečka Sára...