TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Stačí vám jen půlhodinka a rychlý oběd či večeře je na světě. Plněné těstoviny si zamilují všichni. Možná si na nich dokonce vypěstují závislost.

Ingredience

1 balení těstovin cannelloni
200 g hovězího mletého masa
1 velká cibule
4 lžíce olivového oleje
300 g ricotty
2 hrsti čestvého špenátu
500 ml rajčatového protlaku
sůl, pepř
1 balení zakysané smetany
petrželka na posypání
2 šálky strouhaného tvrdého sýru

Postup

Nejprve si ve velkém kastrolu osmažte na olivovém oleji na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidejte mleté maso, osolte ho a opepřete. Nakonec přidejte rajčatový protlak a opět podle chuti dosolte a dopepřete.

Nyní si připravte náplň. smíchejte ricottu s nasekaným špenátem. Pokrm opět trochu osolte a opepřete.

Ricottovou směsí si naplňte cukrářský sáček, nasaďte na něj plnicí špičku a pak cannelloni jednu po druhé napěchujte náplní.

Cannelloni vyskládejte do zapékací mísy. Můžete je samozřejmě vyskládat i ve dvou vrstvách, máte-li jich hodně. Nakonec je zalijte připravenou směsí z rajčatového protlaku a mletého hovězího masa. Celý pokrm zasypejte strouhaným sýrem.

Těstoviny pečte zhruba 25 až 30 minut na 180 °C. Jakmile je z trouby vyndáte, ještě jednou je trochu posypejte sýrem a nasekanou petrželkou, případně můžete použít rovněž bazalku.

Servírujte zhruba po dvou až čtyřech plněných těstovinách. Na talíř k nim můžete přidat i trochu zakysané smetany, která těstovinový pokrm skvěle dochutí. A úžasný pokrm je hotov. Přejeme dobrou chuť.

Tip na závěr

Cannelloni můžete nakonec také zprudka osmažit na pánvi na olivovém oleji. Díky tomu budou ještě křupavější. A když je posypete další vrstvou sýru, krásně se po nich během jedné minuty rozteče.

 

 

Tags : cannelloni

Nenechte si ujít další zajímavé články

Jak se vykrmují zápasníci sumó?
epochalnisvet.cz

Jak se vykrmují zápasníci...

Sumó se v Japonsku těší oblibě už více než...
Židé ve středověku: Zaplaťte, nebo odejděte!
epochaplus.cz

Židé ve středověku:...

Být Židem nebyl ve středověku žádný med....
Šestý smysl zvířat: Vycítí smrt i blížící se nebezpečí?
enigmaplus.cz

Šestý smysl zvířat: Vycítí smrt i...

Zvířata jsou stále z velké části...
6G síť: Kdy přijde a co od ní můžeme čekat?
21stoleti.cz

6G síť: Kdy přijde a co od ní...

Latence v řádu mikrosekund,...
Vévoda z Marlborough spadl do hnoje
historyplus.cz

Vévoda z Marlborough spadl...

Dveře se bez předchozího zaklepání otevřou a...
Jak si užít luxusní víkend ve dvou?
iluxus.cz

Jak si užít luxusní víkend...

Každý pár někdy potřebuje...
Sváteční menu – Valentýn: Konfitovaná kachní stehna
nejsemsama.cz

Sváteční menu –...

Jako hlavní chod se hodí šťavnaté kachní stehýnko s...
Svědí to, že by se jeden zbláznil!
panidomu.cz

Svědí to, že by se jeden...

Možná se vám to už také stalo: Nikde žádný pupínek, žádná...
Černé lyonské akordy s bílou
rezidenceonline.cz

Černé lyonské akordy s bílou

Přísně geometrické linie, beton, sklo a...
Tajemno kolem milence Stehlíkové
nasehvezdy.cz

Tajemno kolem milence...

Herečka Markéta Stehlíková (40) z...
Klášter Kladruby: Chrám, ve kterém kreslí světlo
epochanacestach.cz

Klášter Kladruby: Chrám, ve...

Klášterní areál v Kladrubech je dokladem toho, že...
Svět dětství se rozplynul
skutecnepribehy.cz

Svět dětství se rozplynul

Když se ohlédnu zpátky, vzpomínky na mé...