Aspik můžete připravit i ve větší nádobě vcelku a nakrájet ho, ale malé „bábovičky“ potěší kromě chuti i oko.
Potřebujete
300 g libového vepřového
1 mrkev
sůl
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
1 bobkový list
20 g sypké želatiny
ocet
petrželku
Postup
Maso vložte d osolené vody, přidejte pepř, nové koření a bobkový list a uvařte ho doměkka. Před koncem vaření přidejte do vody mrkev. Maso a mrkev vyjměte, vývar přeceďte a nechte zchladnout.
Maso nakrájejte nebo natrhejte na kousky, mrkev na kolečka – můžete je ještě vykrojit do tvaru kytičky. Z vývaru si odměřte 0,5 l a dochuťte ho trochou octa. Do vývaru zašlehejte želatinu a nechte ji chvíli bobtnat.
Za stálého míchání zahřívejte při max. 60 °C do úplného rozpuštění želatiny. Odstavte, nechte zchladnout a přidejte maso. Do silikonových formiček dejte na dno kolečka mrkve a kousek petrželky, zalijte vývarem a dejte ztuhnout do ledničky.