Jsou sladké, šťavnaté a tak akorát velké, abyste si je připravili s mletým hovězím masem.
Suroviny
4 velké batáty
350 g hovězího mletého masa
5 lžic olivového oleje
sůl, pepř
1 stroužek česneku
svazek jarní cibulky
1 velké zralé rajče
1 lžička sladké papriky
Postup
Batáty dobře omyjte a ze všech stran je potřete olivovým olejem. Brambory rozpulte, pokapejte olejem a vyskládejte na plech. Pečte na 190 °C 20 minut.
Na oleji si osmahněte mleté maso. Přidejte sůl, pepř, mletou papriku a prolisovaný česnek a nakrájená rajčata.
Brambory lehce vydlabejte a smíchejte je s mletým masem a ještě 10 minut zapékejte. Posypejte jarní cibulkou.
Náš tip
Batáty jsou vždy nejlepší se slupkou, proto je nikdy neloupejte. Navíc je ze všeho nejzdravější.
Tags :
pečení