TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pravá chuťovka pro milovníky mořských plodů. Jako příloha stačí opečená bageta, kterou si vytřete i zbylou šťávu z pánve.

Ingredience

200 g nevyloupaných krevet
5 lžic olivového oleje
šťáva z 1 citronu
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
sůl
zelený salát nebo směs salátů na ozdobu

Postup

Krevety opláchneme, osušíme a naložíme na hodinu do marinády z oleje, nasekaných bylinek, citronové šťávy a trošky soli. Směs občas lehce promícháme.

V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vložíme krevety a až čtyři minuty z obou stran je restujeme. Pak krevety vyjmeme, dáme na chvíli do tepla a pánev odstavíme z ohně.

Krevety na talíři podáváme s natrhanými listy salátu, který pokapeme citronem a olivovým olejem.

 

 

Tags : krevety

Nenechte si ujít další zajímavé články