V Maroku mají speciální hrnec, jde ale hlavně o pomalé vaření.
Potřebujete
1 plechovku rajčat
4 lžíce olivového oleje
1 cibuli
3–4 stroužky česneku
1 lžičku zázvoru
1 lžičku skořice
cayenský pepř
2 cukety
3 mrkve
1 lilek
1 plechovku cizrny
čerstvé bylinky
Postup
Mrkev nařežte na větší klínky. Lilek a cukety omyjte a nakrájejte na větší hranolky. Na pánvi osmahněte na oleji na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezačne měnit barvu. Přidejte nasekaný česnek a všechno koření a za stálého míchání pár minut restujte.
Přidejte lilek, cuketu a mrkev a několik minut za občasného obracení 2–4 minuty osmahněte. Pak přidejte rajčata a cizrnu, podlijte hrnkem vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte a přikryté nechte 15 minut probublávat, až bude zelenina měkká.
Podávejte posypané bylinkami s kuskusem, quinoou, rýží či pečivem.