TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

„Kasulé“ je pořádně tučný a sytý  pokrm a velmi se podobá židovskému šouletu.

Suroviny

500 g uzeného vepřového bůčku
5 kusů kvalitní vepřové klobásy
4 opečená kachní stehna
1 plechovka červených a 1 plechovka bílých fazolí
1 řapíkatý celer
3 bobkové listy
čerstvý tymián
1 pórek
1 velká cibule
1 palice česneku
4 lžíce kachního nebo husího sádla
sůl
petrželka na dozdobení

Postup

Nejprve si nakrájejte bůček. Troubu si předehřejte na 180 °C. Sádlo si rozehřejte v kastrolu. Na sádlo přidejte nakrájený  česnek a cibuli. Poté scezené fazole a kousky bůčku. Zalijte 2 litry vody.

Přidejte nakrájený celer, pórek, tymián a bobkové listy. Přiveďte k varu. Mezitím dochuťte pokrm solí a pepřem a opečte si klobásky nakrájené na kolečka.

Jakmile se směs v kastrolu začne vařit, přidejte do kastrolu kousky klobásky a zprudka opečená kachní stehýnka. Přendejte ho do trouby a pečte zhruba 1 hodinu, dokud nebudou fazole a kachní maso zcela měkké.

Cassoulet pak podávejte například s opečenou bramborou nebo třeba s vařeným květákem či brokolicí.

Jak chutná nejlépe?

Každý Francouz ví, že nejlépe chutná cassoulet až druhý nebo třetí den, stejně jako dobře odleželý český guláš.

 

 

Tags : Cassoulet

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....