TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Co uvařit na slavnostní oběd nebo večeři? Steak z pravé svíčkové se sladkou pikantní omáčkou.

Ingredience

2 porce hovězí svíčkové
200 ml silného hovězího vývaru
1 snítka tymiánu
3 dcl červeného vína
2 lžíce másla
2 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
sůl, pepř
čerstvá petrželka

Ingredience

Nejprve si maso nasolte a pořádně opepřete. V kastrůlku si svařte víno, mělo by získat konzistenci sirupu. Pak do něj přidejte vývar a svařte na pětinu.

Na rozpálené pánvi s trochou oleje si opečte steaky. Z každé strany postačí čtyři až pět minut.

Do svařeného vína přidejte tymián a na česnek, buď celý, nebo rozpůlený. Ještě pět minut povařte.

Hotový steak naservírujte na talíř a přelijte vinnou omáčkou. Případně dozdobte čerstvou petrželkou.

 

Tags : svíčková

Nenechte si ujít další zajímavé články