TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasický tatarský biftek asi známe všichni. Teď si ho ale zkuste připravit jinak. S pikantními kapary a parmazánem, případně se sýrem grana padano.

Suroviny

200 g  pravé hovězí svíčkové
1 šalotka
2 lžíce kaparů
2 lžíce olivového oleje
4 lžičky dijonské hořčice
70 g parmazánu nebo sýru grana padano
sůl, pepř

Postup

Šalotku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Obojí promíchejte s našrábaným masem.

Nyní podle chuti přidávejte kapary, olivový olej a hořčici. Pořádně promíchejte a nechte tatarák minimálně na čtyři hodin odležete v lednici, nejlépe přes noc.

Těsně před podáváním tatarák ještě jednou ochutnejte a dochuťte ho solí a pepřem a přidejte najemno nastrouhaný parmazán, případně jeho levnější variantu grana padano.

Tatarák pomocí formičky vytvarujte do tvaru, který se vám nejvíce líbí a dozdobte ho kapary, případně ještě trochou nastrouhaného sýra.

Tatarský biftek podávejte klidně s čerstvě upečenými preclíky anebo s bílou opečenou bagetkou lehce potřenou česnekem a pokapanou olivovým olejem. Dobrou chuť!

Náš tip

Jsou-li na vás kapary příliš výrazné, můžete půlku nahradit klasickou nakládanou okurkou. Podle chuti můžete do tataráku přidat také trochu worcestru.

 

Tags : tatarák

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....