Jen prsa orestujete a máte hotovo. Kachní prsa budou krásně šťavnatá. Skvěle se doplňují s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Ingredience
2 vykostěná kachní prsa i s kůží
100 ml bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
sůl a pepř
3 snítky rozmarýnu
Postup
Nejprve kůži několikrát lehce nařízněte, pak maso nasolte a opepřete. Rozehřejte si pánev. Do vyhřáté pánve uložte maso kůží dolů. Opékejte patnáct minut. Pak maso otočte kůží nahoru.
Opečte maso z druhé strany, tentokrát postačí pouhé dvě minuty. Z pánve slijte tuk a přidejte víno.
Po dvou minutách přilijte do pánve vývar. Vyčkejte, dokud nedostane hustší konzistenci. Nakonec do pánve vhoďte na ovonění čerstvý rozmarýn.
Náš tip
Maso můžete servírovat vcelku, anebo ho pokrájet na plátky a pokapat výpekem.