TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Rybí maso je také lehké, zdravé a výživné, s kmínem si velmi dobře rozumí a s bramborovou kaší je to lahůdka.

Potřebujete

800 g rybích filet (nebo filé)
sůl
drcený kmín
mletou sladkou papriku
hladkou mouku
máslo na opečení

Na kaši

750 g brambor
150 g másla
mléko
sůl

Postup

Na bramborovou kaši oloupejte brambory, pokrájejte je na stejně velké kousky a dejte vařit do osolené vody asi 12 minut doměkka. Hotové slijte, nejlépe přes cedník, tak se zbaví opravdu veškeré vody.

Vraťte brambory do hrnce, přidejte pokrájené máslo a rozšťouchejte (nebo použijte elektrické hnětací háky). Pak přilévejte teplé mléko a šťouchejte dohladka, případně dosolte podle chuti.

Rybí filety z obou stran osolte, posypejte kmínem a paprikou a zaprašte moukou. Opečte je na pánvi na másle z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší posypanou bylinkami.

 

Tags : filéfilet

Nenechte si ujít další zajímavé články