Boršč existuje v mnoha variantách, ale ten pravý ukrajinský je jen jeden jediný. Ochutnejte ho i vy.
Ingredience
1 velká cibule
3 velké brambory
300 g čerstvého zelí
250 g bůčku
1 mrkev
špetka soli
3 lžíce rostlinného oleje
2 bobkové listy
1 lžička pepře
1 kelímek zakysané smetany
1 velká červená řepa
petržel
1 plechovka rajského protlaku
1 lžíce polévkového koření
Postup
Maso očistěte, nakrájejte na kousky a dejte ho vařit do 2 l osolené vody. Po půl hodině přidejte na kostky nakrájené brambory.
Přidejte nakrájené zelí a 5 minut povařte. Polévku ochuťte bobkovým listem a polévkovým kořením.
Řepu uvařte doměkka zvlášť, pak ji nastrouhejte a orestujte na cibulce. Přidejte nastrouhanou mrkev.
Osolte, opepřete a přidejte protlak a 2 lžíce zakysané smetany. Obsah pánve přidejte k masu a 10 minut povařte. Podávejte s lžičkou zakysané smetany.
Tip redakce
Místo bůčku lze do boršče použít také kližku, hovězí žebro nebo kost, případně vepřovou plec.