TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Se štrúdlem nikdy nešlápnete vedle, chutná všem a dá se jíst horký i studený.

Potřebujete

1 balíček listového těsta
6–8 jablek
2 lžíce cukru
1 lžičku skořice
citronovou šťávu
strouhanku
1 vejce
hrst hrozinek nebo sušených brusinek
pár vlašských ořechů
moučkový cukr

Postup

Jablka omyjte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo, až vám slupka zůstane v prstech a jablka pokapejte citronovou šťávou.

Listové těsto rozválejte na pomoučněném vále. Na plát těsta nasypejte trochu strouhanky, navrstvěte nastrouhaná jablka a posypejte je cukrem smíchaným se skořicí. Pak ještě přidejte pár hrozinek nebo sušených brusinek a nasekaných ořechů.

Těsto opatrně srolujte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na 180 °C asi 15–20 minut. Podávejte posypaný moučkovým cukrem, případně s kopečkem zmrzliny a ozdobený mátou.

 

 

Tags : závin

Nenechte si ujít další zajímavé články