Čtěte kesadíja. Pokud milujete sýr, tady si ho užijete dosyta. Výborná je kombinace zakysané smetany, řajčat a kukuřice.
Suroviny
2 pšeničné tortilly
1 kuřeci prso
200 g nastrouhaného sýra
hrnek mražené kukuřice
2 rajčata
4 lžíce másla
100 ml zakysané smetany
sůl a pepř
Postup
Rozehřejte si na pánvi dvě lžíce másla a orestujte na kousky nakrájené maso. V druhé pánvi si rozpusťte máslo a vložte do ní jednu tortillu.
Bohatě ji posypejte sýrem, kukuřicí a na kostičky nakrájeným rajčetem. Přidejte orestované kuřecí maso a opět zasypejte sýrem. Osolte, opepřete a příložte druhou placku.
Trochu na ni zatlačte, aby se na ni sýr nalepil. Horní placku můžete potřít trochou másla. Pánev přiklopte pokličkou a nechte dvě nebo tři minuty zapékat.
Quesadillu rozkrájejte na trojúhelníčky a servírujte ji se zakysanou smetanou. Podle chuti můžete přidat také čerstvé bylinky, petrželku nebo koriandr. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, samozřejmě můžete přidat i čerstvou chilli papričku.
Náš tip
Aby vám placky hezky držely tvar, přidejte do směsi ještě o něco víc sýru, ten náplň krásně spojí a zabrání tomu, aby vám vytekla ven.