Recept pro ty, kteří si v létě najraději pochutnají na skvělé rybě.
Ingredience
4 filety z candáta
citronová šťáva
bílé víno suché 2 dcl
sůl
pepř
2 chilli papričky
2 stroužky česneku
4 cherry rajčata
olivový olej
Postup
Filety z candáta omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme dle chuti. Zakápneme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Česnek a chilli papričky nakrájíme na tenké plátky, rajčata na poloviny.
Na rozžhavené pánvi zpěníme na olivovém oleji cibuli, česnek a papričky, dokud nebude cibule jak se patří nazlátlá.
Přidáme filety na pánev a zprudka opečeme z obou stran přibližně 3 minuty z každé strany.
Stáhneme sporák na minimum a přidáme bílé víno a rajčata. Necháme cca 5 minut odpařit. Podáváme s vařenými bramborami, neboť bramborový salát se k tomuto receptu nehodí.