Jemná čočková polévka s rajčaty provoní kuchyni a pohladí chuťové pohárky. Báječně chutná k obědu i k večeři.
Suroviny na 4 porce
150 g červené čočky
200 g mrkve
2 stroužky česneku
1 cibule
30 g rajčatového protlaku
200 g rajčat
1 l zeleninového vývaru
1 lžička sušeného tymiánu
sůl, pepř
špetka mleté pálivé papriky
2 lžíce slunečnicového oleje
Postup
V hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev. Přidejte utřený česnek a asi minutu opékejte.
Postupně přidejte rajčatový protlak a nakrájená rajčata a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Pak přidejte červenou čočku a tymián a vařte asi 25 minut, dokud čočka nezměkne. Osolte, opepřete a přidejte špetku pálivé papriky.
Polévku naservírujte do misek a podávejte s čerstvým chlebem.