TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dýně i kuskus mají v kuchyni všestranné využití. Vyzkoušejte je v nevšední kombinaci.

Suroviny na 2 porce

200 g kuskusu
250 g dýně Hokaidó
400 ml zeleninového vývaru
olej
1 šalotka
sůl, pepř
bylinky na ozdobu

Postup

Na rozehřátém másle (v hrnci) krátce osmahněte najemno pokrájenou šalotku.

Dýni očistěte, nakrájejte na kostičky a přidejte k šalotce. Podlijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Jakmile začne tekutina silně bublat, vsypte kuskus. Stáhněte plamen a vařte doměkka.

Hotový pokrm ochuťte solí a pepřem. Naservírujte na talíře nebo do misek a podávejte ozdobené bylinkami.

Nenechte si ujít další zajímavé články