TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Bez této speciality si nemůžeme představit řadu typů kuchyní – například tu ukrajinskou.

Suroviny

1 hlávka bílého zelí

Masová náplň

750 g mletého masa
1 menší cibule
1 lžíce sladké papriky
sůl a mletý pepř

Ostatní

2 cibule
1 velký rajčatový protlak
1 balení zakysané smetany
8–10 kuliček nového koření
4 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
sůl a pepř

Postup

Maso smícháme s nakrájenou cibulí, osolíme a okořeníme paprikou a pepřem. Hlávku zelí vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a necháme listy odlupovat a změknout.

Počítejme vždy dva na jeden závitek. Listy necháme osušit a zchladnout. Dáme vždy dva listy na sebe, z masa utvoříme váleček a položíme jej na listy.

Zesklovatíme dvě nakrájené cibule, přidáme 1/4 zbylé pokrájené hlávky zelí, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkové listy a smícháme s rajčatovým protlakem. Podlijeme vodou, ve které se vařila hlávka, a poklademe navrch závitky. Přiklopíme a v troubě na 200 °C pečeme 40 minut.

Závitky vyjmeme a vmícháme zakysanou smetanu rozmíchanou s trochou horké omáčky. Vrátíme závitky zpět a na chvíli je ještě necháme v troubě provařit.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články