Výborné ravioli, plněné těstoviny, se špenátem a ricottou mají svůj původ v severní Itálii.
Suroviny na 4 porce
Na těsto
400 g hladké mouky
4 vejce
špetka soli
Na náplň
250 g listového špenátu
200 g ricotty
muškátový oříšek
sůl
Na ozdobu
čerstvé bylinky
strouhaný tvrdý sýr
Postup
Mouku smíchejte s vejci a špetkou soli a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
Špenát spařte ve vodě, nechte okapat a nasekejte. Promíchejte jej s ricottou, solí a muškátovým oříškem.
Těsto rozválejte na dva stejné pláty. Na jeden plát rozložte malé části náplně trošku dál od sebe a pak těsto přikryjte druhým plátem. Ravioli vykrajujejte ozubeným kolečkem, a pak je uvařte v osolené vodě.
Servírujte s bylinkami a posypané sýrem.
Tags :
ravioli