TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pro roládu nemusíte jen do cukrárny, můžete si ji připravit i doma.

Suroviny

100 g čokolády na vaření
8 lžic krupicového cukru a polohrubé mouky
4 lžíce vody
6 vajec
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce mletých vlašských ořechů
200 g másla
150 g čokoládovo-ořechové pomazánky
1 lžíce kakaa
30 g másla
ovoce
ořechy na posypání

Postup

Z bílků vyšleháme sníh. Přidáme cukr, mouku, kypřící prášek, ořechy, vodu a žloutky. Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme na 180°C dozlatova.

Ještě teplý korpus pomocí pečícího papíru zavineme do tvaru rolády a necháme vychladnout. Z másla vyšleháme pěnu a postupně do ní zašleháme kakao a čokoládovou pomazánku.

Rozvineme vychladlý korpus a natřeme ho krémem Opět roládu zavineme.

Zbylým krémem potřeme celou roládu. Necháme vychladit. Rozpustíme čokoládu na vaření s máslem a poté celou roládu polijeme. Nakonec posypeme nasekanými ořechy a ozdobíme ovocem.

Tags : roláda

Nenechte si ujít další zajímavé články