TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jednoduchý recept na dýňovou polévku vás překvapí svou chutí.

Potřebujete

1 dýni Hokkaido (cca 1 kg)
2 cibule
4 lžíce olivového oleje
700 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
kousek zázvoru
chilli
sůl, pepř
zakysanou smetanu

Postup

Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte olej a na mírném ohni opečte cibuli dosklovita. Přidejte dýni a společně opékejte 10 minut.

Zalijte vývarem a nechte vařit 15 minut, až bude dýně měkká. Poté rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem a chilli a ještě chvíli povařte.

Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany. Můžete ji také posypat praženými dýňovými semínky, drceným chilli nebo bylinkami.

 

 

Tags : Dýňovka

Nenechte si ujít další zajímavé články