Jednoduchý recept na dýňovou polévku vás překvapí svou chutí.
Potřebujete
1 dýni Hokkaido (cca 1 kg)
2 cibule
4 lžíce olivového oleje
700 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
kousek zázvoru
chilli
sůl, pepř
zakysanou smetanu
Postup
Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte olej a na mírném ohni opečte cibuli dosklovita. Přidejte dýni a společně opékejte 10 minut.
Zalijte vývarem a nechte vařit 15 minut, až bude dýně měkká. Poté rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem a chilli a ještě chvíli povařte.
Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany. Můžete ji také posypat praženými dýňovými semínky, drceným chilli nebo bylinkami.
Tags :
Dýňovka