Malé křehké košíčky s lahodnou náplní jsou božským dezertem pro všední i sváteční dny.
Suroviny na 10 kusů
Na korpus
170 g hladké mouky
120 g másla
70 g moučkového cukru
1 žloutek
Na krém
250 g mascarpone
200 g jahod + na ozdobu
40 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
Postup
Ze surovin na korpus vypracujte pevné hladké těsto, které dejte na 30 minut do lednice. Poté ho rozválejte na plát silný 4 cm, pokrájejte na kusy a těmi vyložte formičky. Dejte péct při 180 °C na 15 minut.
Na krém rozmixujte jahody s mascarpone. Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem, a pak obě směsi zlehka promíchejte.
Krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte jahodou a nechte zatuhnout.